dimarts, 9 d’octubre del 2012

LA BRETXA DIGITAL

HOLA!

Avui a la classe de teoria hem parlat d'alfabetització multimodal,però m'agradaria parlar-vos sobre un tema que he trobat interessant dintre de l'alfabetització: la bretxa digital.

 En aquest tema podem parlar de moltes coses; de la bretxa digital entre els pares i els fills, la diferència socioeconòmica entre aquelles comunitats que tenen Internet i aquelles que no, o la diferència entre els "connectats" i els "no connectats".

 Nosaltres em pensat centrar-nos en la diferència de les capacitats d'utilització de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) en les diferents generacions.

Primer de tot, l' Enciclopèdia Catalana, SAU. defineix bretxa digital com:  desigualtat provocada per l’adveniment de l’anomenada societat de la informació entre els grups de població que tenen accés a Internet i a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i els que no en tenen.



 Gran part de la població mundial continua exclosa de l’accés a les TIC, i actualment constitueix un dels indicadors de desigualtat tant en el pla internacional com en l’interior d’una mateixa societat.

Si ens fixem amb aquesta definició, no ens concreta a la diferència de les capacitats a les TIC. Per això li volem donar interès.

Molts fills quan li preguntem als nostres pares sobre una nova tecnologia, hi ha que ens saben respondre, i hi ha que no. En canvi, si li preguntem als nostres avis, que ens diuen? Que responen?. 

Actualment existeixen unes classes de formació dedicades això, als coneixements de la nova tecnologia. I cada cop més, aquesta generació s'hi esta apuntant per diversos motius; per parlar amb un familiar que esta a l'estranger, per diversió... En aquest vídeo podeu veure un anunci de la TV Argentina que mostra la bretxa digital entre els pares i els fills.



M'agradaria obrir un debat sobre els coneixements de les TIC en les diferents generacions: creieu que és important que totes les generacions sàpiguen utilitzar les TIC? Creieu que els vostres avis tenen la curiositat de les noves tecnologies?... No dubteu en deixar la vostra opinió. Fins aviat!

AM4.

3 comentaris:

  1. Nosaltres creiem que és important que les noves generacions aprenguin a utilitzar les noves tecnologies, ja que pel que sembla això està sent i cada cop més, serà el futur. També hem de dir però, que hem de tenir en compte els perills que poden comportar la navegació per internet, sobretot pels més petits. Jo crec que s'han de saber utilitzar, però no abusar.
    Per cert, molt interessant l'entrada :D

    ResponElimina
  2. Doncs molt interessant la pregunta. Esta clar que és important que totes les generacions sàpiguen utilitzar les TIC, però com diuen l´Oriol, la Júlia i la Gisela, amb mesura. No s'ha de perdre de vista que, de vegades, ens obliguen massa a dependre d'elles i que sense, els nostres avis també han sobreviscut...

    ResponElimina
  3. Oriol, Júlia i Gisela teniu raó la navegació per internet es cada vegada més perillós, i hauriem d'aconsellar a aquells més petits. I cm diuen la pequeteca l'internet ens fa dependre massa d'ells i hauriem de saber utilitzaro amb cap i consciencia del que fem. Gràcies pels comentaris!

    ResponElimina